Tucker Pole

Tucker Pole is een uitstekende manier om glas te bewassen. Deze methode is echter ongeschikt om gevelbeplatingen te reinigen. Toch concurreert deze methode vaak onterecht met Handmatig borstelen. Dat is appels met peren vergelijken.

Verschil wassen glas en reinigen gevelbeplating

Tucker Pole is volledig ontwikkeld voor het reinigen van glas. Het bewassen van glas verschilt sterk van het reinigen van gevelbeplatingen. Allereerst heeft glas een zeer glad oppervlak, waardoor het minder vervuilingen vasthoud. Daarnaast is glas minder vuil, aangezien het vaker wordt gewassen (3 – 6 keer per jaar). Gevelbeplatingen houden daarentegen meer vuil vast en worden veel minder vaak gereinigd (1 keer per 3 – 10 jaar).

Tucker Pole vs Handmatig borstelen

Er zijn nog meer verschillen tussen beide methoden. Doordat er met de Tucker Pole vanaf de grond tot op 13,5 meter hoogte gewerkt kan worden, is de arbeidsbelasting zeer hoog. Dit omdat deze Tucker Pole doorgaans 10x zwaarder is dan een gevelreinigingsborstel. Daarnaast kan de persoon vanaf de grond niet zien wat hij op hoogte aan het doen is. Ook stroomt er constant water uit de borstel, wat ideaal is voor het bewassen van glas, maar bij handmatig borstelen doen juist de reinigingsmiddelen het werk. Als deze reinigingsmiddelen geen effect zouden hebben, hadden wij deze uiteraard niet toegepast. Op diverse fronten wordt dus sterk op de kwaliteit ingeleverd!

De gevel van uw bedrijfspand reinigen?

Sprankelend  kiest altijd voor kwaliteit. Om deze redenen zullen wij Tucker Pole niet toepassen voor het reinigen van gevelbeplatingen. Wilt u weten welke methode het meest geschikt voor u is of zoekt u direct een partner in de gevel reiniging van uw bedrijfspand? Neem dan direct contact met ons op!

Direct contact opnemen